Personen | Personen nieuwe site | Google | Route | Contact Login 
ACTRAMAR  
    
  > Actramar
Welkom bij ACTRAMAR!
ACTRAMAR_CMYK.png


Op het einde van de negentiende eeuw lag Antwerpen aan de basis van het internationaal maritiem recht. Met de oprichting van het kenniscentrum Actramar in 2010 zetten de Universiteit Antwerpen en de Hogere Zeevaartschool die traditie verder. Sterker nog: het onderzoeksdomein krijgt meer aandacht dan ooit. 
 
Vier partners slaan de handen in elkaar. De universiteitsfaculteiten Rechten, Toegepaste Economische Wetenschappen, ITMMA en de Hogere Zeevaartschool zijn al jaren actief in het transport- en maritiem recht. Nu bundelen ze de krachten, wat op meerdere vlakken voor een meerwaarde zorgt. 
 
Het postgraduaat in het Transport- en Maritiem Recht, kan onder meer gevolgd worden door professionals uit de haven- en transportwereld. Daarnaast wordt ook de bestaande Master na Master Zee- en Vervoerrecht versterkt. Binnen Actramar wordt aan fundamenteel en interdisciplinair wetenschappelijk onderzoek gedaan. Het kenniscentrum zet zijn deuren open voor vragen om advies vanuit de havengemeenschap, overheid en bedrijfsleven. 
 
Actramar is een interfacultair instituut onder de vleugels van de Universiteit Antwerpen, maar de structurele bijdrage van de Hogere Zeevaartschool maakt het kenniscentrum tot een schoolvoorbeeld van samenwerking binnen de Antwerpse onderwijsassociatie.

Inschrijving Postgraduaat Transport en Maritiem Recht

Seminarie 1 nieuwe overheidsopdrachten richtlijnen: vrijdag 23 mei 2014 (Universiteit Antwerpen)
Seminarie 2 nieuwe consessie richtlijnen: maandag 26 mei 2014 (Univesiteit Antwerpen)
Meer informatie volgt binnenkort