Bibliotheek
Faciliteiten 
Als student heb je met je studentenkaart automatisch toegang tot alle faciliteiten van de bibliotheek. De bibliotheek van de Universiteit Antwerpen is een moderne bibliotheek met een uitgebreide collectie van:
  • gedrukte informatie zoals boeken, tijdschriften, reeksen en rapporten. Een deel van de circa 1 400 000 titels staat opgesteld in open kast en kan je moeiteloos raadplegen. Een ander deel van de collectie is ondergebracht in magazijnen en moet tijdig aangevraagd worden; 
  • databanken: meer dan 100 databanken met referenties naar de literatuur; 
  • elektronische tijdschriften: circa 12 000 titels; 
  • e-books: toegang tot meer dan 600 e-books. 
De databanken en elektronische tijdschriften zijn raadpleegbaar op elke campus van de Universiteit Antwerpen. Op enkele uitzonderingen na kunnen ze ook buiten de universiteit geraadpleegd worden via Virtual Private Network (VPN). Daarvoor heb je een geldige gebruikersnaam en een paswoord van de Universiteit Antwerpen nodig. 

De bibliotheekcatalogus van de universiteit bevat de beschrijvingen van de collecties van circa twintig wetenschappelijke bibliotheken in Antwerpen en Limburg, zoals de bibliotheken van de Universiteit Antwerpen, de bibliotheken van de Stad Antwerpen, de bibliotheken van enkele hogescholen (Plantijn Hogeschool, Artesis Hogeschool Antwerpen, Hogeschool Limburg, Karel de Grote Hogeschool) en de Universiteit Hasselt.

De Biomedische bibliotheek op Campus Drie Eiken beschikt ook over een grote collectie didactisch materiaal zoals anatomische modellen, skeletten, preparaten en microscopen om de inhoud van de cursussen te illustreren.  

Leeszalen 
De leeszalen van de bibliotheken bevatten een ruim aanbod aan studieplekken, waar je in alle rust aan je studie en/of research kan werken. Voor groepswerk worden specifieke ruimtes voorzien. Overal staan pc’s en printers opgesteld voor algemeen gebruik. Enkele pc’s worden exclusief gereserveerd voor opzoekingen in de catalogus, de databanken of de elektronische tijdschriften. De studieplekken zijn uitgerust met stopcontacten en databekabeling zodat je in de bibliotheek kan werken met je eigen laptop. Dit kan ook via wireless hotspots. Registratie van de laptop is wel noodzakelijk. 

Kopieer- en printmogelijkheden 
In alle leeszalen kan je printen, kopiëren en scannen. De fotokopiekaarten kunnen op alle campussen gebruikt worden. Printen en kopiëren kan met dezelfde kaart. Scannen is gratis. 

Op de Stadscampus, Campus Groenenborger en Campus Drie Eiken zijn er in de leeszalen automaten voorzien om de kaarten te kopen.

Meer info 

meer