Personen | Personen nieuwe site | Google | Route | Contact Login 
Opleidingsonderdelen 2009-2010  
    
Profiel van de opleiding
Diergeneeskunde laat zich in met actuele vraagstukken. Wat zijn de meest voorkomende ziekten bij huisdieren? Wat zijn de belangrijkste foktechnische aspecten? Hoe houdt een veehouder zijn dieren gezond en de melkproductie op peil? Hoe voorkomen we varkenspest en mond- en klauwzeerepidemieën? Wat is de gekke-koeien-ziekte? Wat is nodig om de kwaliteit en veiligheid van vlees en zuivelproducten te garanderen?
 
In de bachelorjaren wordt de theoretische basis over het gezonde bijgebracht. Klinische en praktische aspecten van het dierenartsen-beroep worden ingeleid. De masterjaren zijn meer klinisch en functiegericht, dus de praktische opleiding tot dierenarts. Je kan specialiseren in individueel gehouden dieren of landbouwhuisdieren/ veterinaire volksgezondheid  of onderzoek. Elk jaar bestaat uit hoorcolleges, practica en demonstraties.
Beroepsprofielen van de afgestudeerden
De opleiding leidt op tot zelfstandig dierenarts of een functie in de veterinaire volksgezondheid. Het is een goede basis voor specifieke functies in het bedrijfsleven, bij de overheid of voor een loopbaan als onderzoeker in een breed wetenschappelijk veld.
Bestuur Departement Diergeneeskunde
Departementsvoorzitter:  P.Bols peter.bols@ua.ac.be T +32/3 265 23 96
Campus Drie Eiken
Universiteitsplein 1
B-2610 Antwerpen (Wilrijk)
 
Ondervoorzitter: J.-P. Timmermans jean-pierre.timmermans@ua.ac.be T +32/3 265 33 27
Campus Groenenborger
Groenenborgerlaan 171
B-2020 Antwerpen
 
Het departement Diergeneeskunde behoort tot de faculteit Farmaceutische, Biomedische en Diergeneeskundige Wetenschappen. 
Decaan: Frans Van Meir 
Vice-Decaan: Luc Pieters 
 
Campus Drie Eiken
Universiteitsplein 1, S
2610 Antwerpen decanfbd@ua.ac.be T +32/3 265 20 04